ΣΚΟΠΟΣ...

peiramata-gia-paidia.jpgΑυτό το wiki δημιουργήθηκε με σκοπό να:

  • παρέχει αξιόπιστο και έγκυρο ερευνητικό υλικό για θέματα των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό σχολείο, μέσα από βάσεις δεδομένων, κατάλογους βιβλιοθήκης καθώς και μέσα από ηλεκτρονικά περιοδικά. O τρόπος με τον οποίο είναι χωρισμένο το υλικό εξαρτήθηκε από τις διάφορες προσεγγίσεις ψυχολόγων και παιδαγωγών όπως εποικοδομισμός, συνεργατική μάθηση κλπ.
  • παρέχει διδακτικό εκπαιδευτικό υλικό όπως σχέδια μαθήματος, παρουσιάσεις, βίντεο, προσομοιώσεις, βιβλία κλπ. σχετικό με τις Φ.Ε. Είναι χωρισμένο σε 2 μέρη:


α) τις ενότητες του μαθήματος των Φυσικών Επιστημών, οι οποίες κατηγοριοποιήθηκαν με βάση τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και β) τα σχέδια μαθήματος τα οποία είναι χωρισμένα ανά τάξη, ώστε ο εκπαιδευτικός ανάλογα με την τάξη που διδάσκει, θα μπορεί να βρει προγραμματισμούς μαθημάτων, που θα ανταποκρίνονται στην ηλικία, τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών του.

Η ιστοσελίδα αυτή οργανώθηκε με μεγάλο κόπο από την ομάδα μας και εννοείται πως θα ανανεώνεται με καινούργιες ιδέες και πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό γύρω από τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό σχολείο.


scientist.jpg

two_school_students_doing_lab_work_in_science_chemistry_class_royalty_free_080812-035122-132042.jpgΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ....

α) Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

β) Φοιτητές - μελλοντικoύς δάσκαλους πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

γ) Άλλους ενδιαφερόμενους

Δημιουργοί του wiki

Τεταρτοετείς προπτυχιακές φοιτήτριες του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κύπρου:

imagesCAU0FP88.jpg
1. Κοτσώνια Ευδοκία
2. Κυριάκου Ερασμία
3. Μακρίδου Βαρβάρα
4. Παπαναστασίου Χριστιάνα
5. Στούππα Κάλιa
6. Χατζηπέτρου Νάταλυ