Στη σελίδα αυτή περιλαμβάνονται παρουσιάσεις, πειράματα, ιδέες, προσομοιώσεις και βίντεο γύρω από την ιδέα της ανακύκλωσης και γενικότερα όλων των διαδικασιών που εμπίπτουν στο θέμα των απορριμμάτων. Υπάρχει χρήσιμο υλικό για τους δασκάλους το οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν και κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας τους, ενώ παράλληλα μπορούν να πάρουν ιδέες τις οποίες μπορούν να προσαρμόσουν ανάλογα με το επίπεδο της δικής τους τάξης.Ιστοσελίδες


 εικόνα.jpg
Πύλη παιδαγωγικού υλικού περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Δεν το θες; Μην το πετάς ! Στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχει συμπιεσμένο υλικό μέσα σε cd με πολυμεσικές εφαρμογές τις οποίες μπορεί ο δάσκαλος να χρησιμο

ποιήσει για τη διδασκαλία του θέματος της ανακύκλωσης, των απορριμάτων και να δείξει στους μαθητές πως διάφορες ενέργειες που κάνουν στην καθημερινότητά τους μπορούν να επηρεάσουν το περιβάλλον. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι

απλά να αποσυμπιέσετε το υλικό και να αξιοποιήσετε τις πολύ παραστατικές και αλληλεπιδραστικές προσομοιώσεις.


Επανάληψη στο Προστατεύω το Περιβάλλον Η ιστοσελίδα αυτή έχει δραστηριότητες επανάληψης γύρω από τη ρύπανση του περιβάλλοντος και για τη μείωση των σκουπιδιών.

recycling-image1.jpg

Παρουσιάσεις


Think Green Η συγκεκριμένη παρουσίαση δίνει αναλογίες σχετικά με την παραγωγή προϊόντων σε σχέση με τις πρώτες ύλες που κατασπαταλούνται για την εκ νέου παραγωγή των προϊόντων αυτών. Η ανακύκλωση είναι μία λύση.

Ανακύκλωση. . .εσύ συμμετέχεις στην ανακύκλωση; Η συγκεκριμένη παρουσίαση εξηγεί τι είναι η ανακύκλωση, ποια είναι τα οφέλη της, ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά και πως μπορεί κάποιος να την εφαρμόσει στη ζωή του.

Ανακύκλωση Μπαταρίας Η συγκεκριμένη παρουσίαση περιλαμβάβει γενικότερα την ιστορία του πως προέκυψε η μπαταρία, τα είδη και τα υλικά από τα οποία αποτελείται. Στη συνέχεια μιλά για τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης για το περιβάλλον και στη συνέχεια, εξηγεί γιατί πρέπει να ανακυκλώνουμε τις μπαταρίες.

Χρησιμοποιώ υπεύθυνα Η παρουσίαση αυτή περιλαμβάνει με ένα παιγνιώδη τρόπο το πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, ενώ παράλληλα τονίζεται η σημασία της ανακύκλωσης για τον πλανήτη.Recycle World 2.jpg

Αναδόμηση της ενότητας Ανακύκλωσης από φοιτήτριες του πανεπιστημίου Κύπρου

Παρουσίαση power point με εικόνες σχετικές με το θέμα της ανακύκλωσης. Μπορεί ο κάθε εκπαιδευτικός να την διαμορφώσει όπως ο ίδιος θέλει και να την εντάξει στο μάθημα του.


Βίντεο


Ανακύκλωση Το συγκεκριμένο βίντεο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μια πολύ σύντομη αφόρμηση, αφού παρουσιάζει με ένα πολύ χαριτωμένο τρόπο, που σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών, την έννοια της ανακύκλωσης.

Recycle Το βίντεο αυτό παρουσιάζει με ένα πολύ σύντομο τρόπο το πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση για το περιβάλλον, δείχνοντας το πόσο κακό κάνουν τα σκουπίδια και πως με την ανακύκλωση, μπορούν να μειωθούν τα σκουπίδια.

Απορρίμματα και ... Ανακύκλωση Το βίντεο αυτό παρουσιάζει τις συνέπειες της μη ανακύκλωσης διαφόρων αντικειμένων που σε που σε περίπτωση που πετακτούν στα σκουπίδια, απλά θα μολύνουν ακόμα περισσότερο το περιβάλλον.

recycling_plant_worker_recycle_cartoon_glass_plastic_metal_paper.jpgΠαραμύθι / Ανακύκλωση συσκευών Το συγκεκριμένο βίντεο είναι ένα πολύ χαριτωμένο παραμύθι που θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν ότι είναι σημαντικό να ανακυκλώνονται και οι συσκευές, όχι μόνο τα σκουπίδια.

Reuse,Reduce, Recycle Στο βίντεο αυτό παρουσιάζεται πως μπορεί να μειωθεί η μόλυνση στο περιβάλλον με την επαναχρησιμοποιήση, μείωση σπατάλης και ανακύκλωση !!!


Ένας πλανήτης μια ευκαιρία Το βίντεο αυτό αποτελεί μια ταινία μικρού μήκους που από το 2'04-3'09 αναφέρεται στο πόσο σημαντικό είναι να μην κάνουμε υπερκατανάλωση και πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε ανακύκλωση.

Ένα σχετικό βίντεο για την ανακύκλωση και γενικά για την ρύπανση και την μόλυνση. Με εικόνες και λόγια από το γνωστό τραγούδι ''Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα''.

Παραμύθι σχετικό με το θέμα της ανακύκλωσης. Μπορεί ένας εκπαιδευτικός να το εντάξει στο μάθημα του.


Παιχνίδιαcrystal_earth_recycle_svg_med.png


Παιχνίδι Ανακύκλωσης Το παιδί μπορεί να παίξει με το συγκεκριμένο παιχνίδι βάζοντας τα διάφορα υλικά στο σωστό κάδο. Παρέχεται και ανατροφοδότηση.

Κρυπτόλεξο για τα απορρίμματα. Σχετίζεται με το θέμα της ανακύκλωσης και ένας εκπαιδευτικός μπορεί να το εντάξει στο μάθημα του .

Κρυπτόλεξο και puzzle για το θέμα ''Ανακύκλωση''